Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Zapečena jela»Pileća džigerica sa povrćem i kačkavaljem

Pileća džigerica sa povrćem i kačkavaljem

Pileća džigerica sa povrćem i kačkavaljem
Fotografije: Vladka Panaiotova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusno jelo sa džigericom koje ćemo sa uživanjem jesti, samo da se kačkavalaj zapeče"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 500 g
  • paprike - 1 komad zelene
  • paprike - 1 komad crvene
  • luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 4 kašike
  • kačkavalj - 150 g rendanog
  • brašno
  • ulje
  • biber
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće iseckajte i propržite ga u malo ulja dok ne bude gotovo. Paradajz pireu razredite šoljicom vode, promešajte i dodajte povrću.

Posolite i dodajte začine. Promešajte i smesu isipajte u manju tepsiju. Očistite, operite i osušite džigericu. Malo posolite i uvaljajte u brašno. Džigericu stavite među povrće.

Jelo stavite u rernu da se zapeče 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite i posipajte preko rendan kačkavalj. Vratite u rernu da se kačkavalj zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: