Način pripreme
Krompir se oljušte, narežu na krupne komade i kuvaju u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Procede se i viljuškom se izgnječe u pire.
Doda se sitno iseckan luk, so, biber, razbiju se i jaja. Promeša se dobro u glatku smesu i kašikom se oformi kora na blago namazanom papiru za pečenje.
Koru pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta dok blago porumeni i kora se stegne. Izvadi se na novi list papira. Stari, s kojim se peklo, pažljivo se odlepi.
Na njega se naređaju krugovi šunke, odozgo isečena mocarela i savija se u rolat s kraće strane.
Stavi se u namazanu posudu za pečenje, odozgo se blago namaže uljem i peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni još 20-25 minuta dok ne porumeni. Izvadi se na tanjir i iseče reckastim nožem. Serviramo sa prilogom po izboru. Veoma lako, brzo i ukusno!