Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina sa mladim lukom i selenom

Pečena jagnjetina sa mladim lukom i selenom

Pečena jagnjetina sa mladim lukom i selenom
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Meka i sočna jagnjetina sa mladim lukom i selenom koja se topi u ustima - originalni recept - fantastičan predlog pravo iz bugarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1, 5 - 2 kg
  • luk - 2 veze mladog
  • selen - 5 - 6 svežeg, veći strukovi sa drškama
  • ulje - 50 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu isecite na komade srednje veličine i prelijte vodom, tako da bude prst vode u tepsiji. Drške selena sitno iseckajte i dodajte mesu. Drške selena se seckaju na sitno i dodaju jagnjetini.

Meso posipajte začinima. Preko prelijte uljem i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Povremeno promešajte meso.

Kada voda u tepsiji ispari i meso počne da se peče, dodajte kolutiće luka i dobro promešajte. Jelo vratite u rernu da se zapeče još 10-15 minuta. Poslužite uz prilog i zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: