Milibrot gurabije

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Milibrot gurabije1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Da, u pravu ste. Ukusne su baš kao što izgledaju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada + 1 žumance za premazivanje
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • masnoća - 1/2 šolje mast ili maslac
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • limun - izrendana kora 1 limuna
  • šećer - za posipanje
  • orasi - 50 g mleveni
  • brašno - oko 700 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i u njih se doda soda, prethodno rastvorena u kiselom mleku.

Promešajte dobro i dodajte mast, koru od limuna i na kraju prosejano brašno. Zamesite glatko testo.

Od njega možete da kidate i oblikujete pljosnate loptice ili da ih razvijete i isečete gurabije po želji.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo ih namažite smesom umućenog žumanca sa mali ulja, mlevenim orasima i pospite svaku milibrot gurabiju sa malo kristal šećera.

Stavite da se peku u umereno ugrejanoj rerni dok lepo ne preplanu i ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: