Način pripreme
Odlučila sam da probam milibrot gurabije. Pripremajući se za Vaskrs i ja sam odlučila da se isprobam s nečim drugačijim.
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi, pre nego što počnemo sa pripremom milibrot gurabija.
Brašno prosejemo u većoj posudi u kojoj ćemo mesiti.
Dodajemo jaja, ostavljajući jedno žumance za premazivanje.
Prašak za pecivo aktiviramo u kiselom mleku, kada se aktivira, dodajemo i toplo sveže mleko.
Stavljamo šećer, koru od 1 limuna i vanilu.
Umesimo meko testo, tako što premesimo sa mašću, koja ne treba da bude tečna, već mekana.
Testo ostavljamo da se odmori otprilike 1 sat.
Rernu uključimo da se zagreje na 180 stepeni.
U tepsiju stavimo papir za pečenje.
Rukama uzmemo jedan mali deo testa i dlanovima oblikujemo lopte, veličina je po vašoj želji, ja sam ih napravila da budu malo veće od oraha.
Vaskršnje gurabije stavljamo u tepsiju i premažemo žumancem.
Posppemo šećerom i pečemo dok se ne dobije lepa zlatkasta boja.
Poslužujemo naše milibrot gurabije za Vaskrs, nešto drugačije i ukusno.