Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa kupusom u kuvanom belom sosu

Sarme sa kupusom u kuvanom belom sosu

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Sarme sa kupusom u kuvanom belom sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Izvolite u goste! Spremili smo sarme od kupusa sa kuvanom zaprškom I nemojte zaboraviti da donesete nešto za piće"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 150 g, mešano
  • ulje - 20 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 120 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 40 g
  • brašno - 1 kašika
  • kiseli kupus - listovi
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i propržite ga.

Dodajte mu mleveno meso, promešajte ga i neka se prži. Stavite pirinač, so, biber i sitno iseckan peršun.

Dobijenom smesom napravite sarme, tako da prethodno uklonite tvrdi deo listova kupusa i uvijte sarme.

Poređajte ih u šerpu, prelijte mlakom vodom i kuvajte na tihoj vatri.

Dobijene sarme prelijte kuvanim sosom, koji ste napravili od umućenih jaja, kiselog mleka i brašna, proprženog sa malo ulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: