Ukusna torta sa bananama i čokoladom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
17/03/2017
"Ova torta izaziva ovacije čak i dok se gleda. Kako li je tek kada je pripremite?"
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18 847
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica (po želji)
  • za krem
  • kisela pavlaka - 300 - 400 g
  • tečna čokolada - 200 g
  • sveže mleko - za prelivanje - oko 2 šolje + malo šećera
  • banane - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite žumance od jaja u umutite ih sa 1/2 šolje šećera, a drugu polovinu šećera sa belancima u sneg. Pažljivo promešajte obe smese i dodajte prosejano brašno sa vanilom. Pažljivo promešajte. Sipajte u pleh koji ste obložili papirom ili nauljili i posuli brašnom i ispecite na 180 stepeni do zlatne boje. Kora će dosta narasti. Ostavite je da se ohladi i podelite je na dva dela.

Ugrejte mleko i zasladite ga šećerom. Prelijte ohlađenu koru toplim mlekom. Nemojte preterivati, kako kora ne bi postala previše sočna - ipak je to osnova i ne bi trebalo da se raspada.

Umutite pavlaku i tečnu čokoladu mikserom i premažite prelivenu koru. Odozgo poređajte kolutove banane. Stavite drugu koru, koju takođe prelijete mlekom.

Preostali krem iskoristite da premažete celu tortu i ukrasite je bananom i po želji trešnjama, čokoladnim mrvicama, rastopljenom čokoladom.

Umesto ovog krema, možete koristiti drugi krem koji Vam se sviđa, akore možete preliti kafom, likerom. Sigurno je da je kora fantastična i da će Vas oduševiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar