Način pripreme
U posudu stavite maslac i umutite ga zajedno sa šećerom. Dodajte jaja (umućena), promešajte dobro i postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte.
U posudi izmešajte izmrvljene bademe, naseckano suvo voće, narendanu koru, čokoladu i ratluk (po želji) i začine. Dobro promešajte i sipajte smesu u kalup (18-20 cm), koji ste pokrili papirom za pečenje (dno i zidove).
Stavite kolač u zagrejanu rernu na 150 stepeni. Pcite oko 1 sat i 15 minuta. Kada je gotov, izvadite kolač iz rerne i pospite ga sušenim voćem i orasima (naseckanim).
U posudi promešajte med i rum i prelijte kolač. Vratite ponovo u rernu na 10-15 minuta. Ostavite kolač da se potpuno ohladi u kalupu. Izvadite ga i skinite paprir.
Kolač čuvajte umotan u papir i u kutiji sa poklopcem, tako što ga nekoliko dana prelivate rumom ili konjakom (ako će ga jesti deca, koristite sok od pomorandže).
Kolač može da se jede nekoliko nedelja.
Količina voća je orijentaciona, samo procenite koje ćete staviti više ili manje.