Način pripreme
Zamesite testo u posudi u koju prosejte 500 g brašna (ostatak vam treba za mešenje), dodajte so i maslinovo ulje.
Rastvorite kvasac u vodi i dodajte šećer, pa ostavite da se aktivira. Započnite da mesite, tako što sipate po malo od kvasca, mesite energično rukama, dok ne dobijete loptu od testa.
Pospite sa malo brašna radnu površinu i izručite loptu od testa, počnite energično da mesite i dodajte po malo brašna, dok ne dobijete elastično testo, koje se ne lepi za prste.
Pazite da ne stavite previše brašna, jer ćete dobiti tvrdo i sabijeno testo. Stavite testo u posudu, prekrijte ga providnom folijom i ostavite na toplom mestu da nadođe oko 1 sat.
Napravite nadev, tako što povrće iseckate na komade i stavite u blender ili kuhinjski robot i sameljite ga. Ako nemate ove aparate, morate povrće naseckati na veoma sitno.
U posudu stavite mleveno meso, začinite ga po ukusu, dodajte smesu od povrća, naseckani peršun, meki maslac i paradajz pire. Rukama umesite dobro, da se svi proizvodi sjedine.
Nadošlo testo podelite na dva dela, a nakon toga svaki deo na 5-6 delova. Treba da dobijete minimum 10 delova testa. Rukama formirajte loptice od testa i pokrijte krpom. Ostavite da odmore 15 minuta.
Pospite brašnom radnu površinu i oklagijom razvucite testo na veličinu tanjira. Svaku koru premažite sa 1-2 kašike nadeva. Poređajte pice u veliki pleh ili ih stavite na rešetku pokrivenu papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok ne budu gotove. Ako pečete pice na papiru, dobićete hrskavu donju koricu, a u plehu će biti mekša.
Ispecite sve kore, servirajte sa toplim režnjevima limuna. Možete pice posuti peršunom.