Dupla čokoladna torta sa keksom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
42
11
319
20/03/2017
"Za danas smo vam pripremili duplo čokoladno iskušenje, kome nećete odoleti. Kao prvo jer se priprema veoma lako i kao drugo - jer je neverovatno ukusno."
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije18
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 915
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte 300 ml pavlake i zagrejte je, da ne proključa, u mirkotalasnoj pećnici. Izavadite i izlomite belu čokoladu u pavlaku. Mešajte dok se ne otopi. Ako je potrebno, vratite ponovo u mirkotalasnu, ali vodite računa da ne provri.

Kada se čokolada u potpunosti otopi, stavite je u frižider. Potrebno je da bude hladna za kasnije pripremanje. Isti postupak ponovite i sa crnom čokoladom.

Kada su se obe smese ohladile, svaku posebno umutite miskerom dok ne dobijete kremastu smesu.

U kalup za tortu ređajte keks, beli krem, keks, crni krem. Keks pre svakog ređanja potopite u toplo mleko. Završite ređanje sa keksom, koji niste potopili u mleko.

Tortu stavite u frižider da prenoći i sledećeg dana je izvadite iz kalupa.

Zagrejte pavlaku, dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Smesu isipajte u sredinu torte i pomoću kutlače je ravnomerno rasporedite.

Pre nego što se glazura stegne, ukrasite tortu malinama.

Torta je veoma jednostavna i ukusna!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar