Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krhke šnicle sa topljenim sirom i pečurkama

Krhke šnicle sa topljenim sirom i pečurkama

Raya PeshevaRaya Pesheva
Početnik
439
Krhke šnicle sa topljenim sirom i pečurkama
Fotografije: Raya Pesheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Magično ukusna kombinacija, koje se nikad nećemo zasititi"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 2 kg
  • pečurke
  • topljeni sir
  • kačkavalj
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • senf
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se dobro opere i preseče, ali ne do dna, na kriške debljine oko 1 cm.

Posebno se pomeša so, maslinovo ulje, biber, jedna kašika senfa i sok od limuna. Meso se namaže marinadom i ostavlja na hladnom oko 1 sat.

Nakon toga svako parče se stavlja u krišku topljenog sira, kačkavalj i krišku pečurke. Premestite meso u namazanu mašću aluminijevsu foliju i uvijate tako da ne isteče sos koji ste dobili za vreme pečenja.

Stavite paket u pleh i u rernu ugrejanu na 220 stepeni da se peče 60 minuta. Nakon toga možete otvoriti foliju da se uhvati korica odozgo.

Servira se sa svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: