Način pripreme
Pavlaka sa mlekom se zagreva za svaki sloj posebno (vodite računa da ne proključa). Dodajte predviđenu vrstu čokolade za svaki sloj. Kad se otopi, dodajte po 1 pakovanje cuajada, koje ste rastvorili u malo svežeg mleka i dobili kašastu smesu. Mešajte 3 minuta dok se smesa ne zgusne.
Tortu pravite sledećim redosledom: na dno kalupa isipajte belu smesu od čokolade. Ostavite da se stegne, dok vi u međuvremenu pripremite braon čokoladnu smesu.
Isipajte je preko bele smese i ostavite da se ohladi, dok vi pripremite smesu od crne čokolade.
Poslednju smesu isipajte preko crne smese, koja se prethodno ohladila, i na kraju sledi patišpanja. Stavite tortu u frižider da prenoći.
Pre nego što poslužite, tortu okrenite naopako, tako da korica bude dole, tj. osnova.
*Cuajada je špansko mleko u prahu, koje pomaže da se čokoladna smesa postane želatinasta.
Komentari