Torta sa kakao keksom i Dulce de leche-om

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
22/03/2017
"Torta koja će vas osvojiti i zauzeti počasno mesto u vašem srcu "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 128
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kakao keks - 24 komada
  • dulce de leche - 400 g
  • maskarpone - 500 g
  • kafa - 150 ml tople instant
  • glazura
  • pavlaka - 200 ml tečne slatke
  • mlečna čokolada - 250 g
  • dekoracija
  • bela čokolada - 70 g
  • čokoladne bombone
* merne jedinice

Način pripreme

Maskarpone sir i dulce de leche umutite. Keks umočite u kafu i poređajte u kalup.

Rasporedite krem i isti postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, ali da na kraju bude krem. Pokrijte folijom i stavite u frižider.

Za to vreme spremite glazuru.

Pavlaku zagrejte u mikrotalanosj peći, ali vodite računa da ne proključa. Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ako je smesa mnogo vruća, sačekajte da se malo ohladi.

Tortu izvadite iz frižidera i prelijte je dobijenom smesom.

Belu čokoladu otopite na pari, pa kašičicu otopljene čokolade stavite na glazuru i čačkalicom je rasporedite.

Tortu ostavite u frižider da prenoći i tada izvadite iz kalupa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar