Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jela u đuvečari»Đuvečare sa krompirom i različitim kobasicama

Đuvečare sa krompirom i različitim kobasicama

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Đuvečare sa krompirom i različitim kobasicama
Fotografije: Daniela Ruseva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusne su zato što su napravljeni s najukusnijim kobasicama - što više to bolje i veliki merak"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • kobasica - 100 g čajna
  • kobasica - 100g sremska ili kulen
  • pečenica - 100 g
  • šunka - 100 g
  • sir - 200 g
  • paradajz - 20 ml iz konzerve
  • pečurke - 400 g (jedna teglica)
  • masline - 16 komada
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 4 kašike
  • začini - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krompir na četiri dela, a nakon toga četvrtine na veoma tanak čips.

Sipajte na dno svake đuvečare po jednu kašiku ulja.

Raspodeliti podjednako u posude namirnice, tako što najpre počnete s krompirom, odozgo ređajte kobasice, izmrvljen sir, pečurke, masline i pospite začinima po želji.

Prelijte isečenim paradajzom i sokom od pečuraka. Možete da dodate još malo vode ako želite da bude tečnijem ili više soka od paradajza, ako tako više volite.

Stavite đuvečare u rernu i onda uključite na 200 stepeni. Pecite oko 40 minuta. Odklopite i razbijete po jedno jaje i vratite ih ponovo na kratko u rernu, da se jaje zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: