bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Aromatična čorba od pasulja

Aromatična čorba od pasulja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Aromatična čorba od pasulja
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
23/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
"Klasičan recept, kome ne možete da odolite"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i potopite pasulj veče ranije. Ujutru, kad je već nabubreo, stavite ga u šerpu s vodom i kašičicom šećera, tako će uvreti brže. Ostavite da vri i sklonite s ringle. Procedite vodu, isplaknite i stavite ponovo u šerpu s vodom i ostavite da vri na srednjoj temperaturi.

Isecite luk, papriku, paradajz i šargarepu na sitno, stavite ih u tiganj s maslinovim uljem i propržite kratko.Operite jednu suvu papriku i izlomite je u pasulj i dodajte prženo povrće. Stavite poklopac i ostavite da vri dok pasulj ne bude gotov.

Uzmite jednu teglicu s poklopcem, stavite u nju alevu papriku, ljutu papriku i brašno, sipajte malo hladne vode, zatvorite poklopac i protresite teglicu. Tako će se brašno i biber razrediti i neće biti grumuljica.

Sipajte dobijenu smesu u pasulj, stavite i začine. Promešajte i ostavite desetak minuta.

Na kraju pospite svežom nanom i peršunom. Po želji možete da napravite čorbu s mesom ili kobasicom. Ja sam koristila parče kobasice koju sam na kratko stavila na gril tiganj. Pri serviranju sam stavila parče kobasice i sipala čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: