Eklerčići

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Eklerčići
Fotografije: Dora Grozeva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Izazivamo vas da probate naše eklere i da se sami uverite da na svetu nema ukusnijih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • voda - 240 ml
  • maslac - 80 g
  • šećer - 1 kašika
  • jaja - 4 kom.
  • za krem
  • mleko - 500 ml
  • brašno - 4 kašike
  • maslac - 120 g
  • šećer - po ukusu
  • vanila - 2 kom.
  • žumanca - 3 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti na ringlu vodu, maslac i šećer. Čim provri, sipati brašno i mešati dok se ne formira lopta.

Ohladiti i dodati jaja jedno po jedno, i mutiti mikserom. Eklerčiće oblikovati špricem sa velikim zvezdastim nastavkom i peći do zlatne boje.

Priprema krema: Umutiti sve osim maslaca, skuvati u krem i na kraju dodati maslac. Ostaviti krem da se u potpunosti ohladi i tek onda puniti potpuno ohlađene eklere.

Po želji eklere možete naprskati rastopljenom mlečnom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: