Način pripreme
Umutite jaja sa šečerom, dodajte meki maslac i vanilin šečer i ponovo umutite. U etapama dodajte brašno dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po prstima. Za pravljenje korpica trebaće vam specijalni metalni kalupi za korpice.
Malu lopticu testa stavite u metalni kalup, pritisnite prstima ka zidovima i dnu. Na isti način napravite sve korpice dok ne potrošite testo.
Poređajte kalupe u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se ispeku, ostavite da se korpice ohlade i izvadite ih iz kalupa.
Za krem, umutite jaja sa šečerom, dodajte hladno mleko i rastvorite u ovoj smesi brašno dok ne dobijete glatku smesu. Stavite smesu na slabu vatru i uz neprestano mešanje kuvajte dok ne dobijete ne previše gust krem. Malo pre nego što skinete krem sa vatre, dodajte vanilin šećer i promešajte.
Vrućim kremom uz pomoć kašike prelijte korpice i ostavite ih da se ohladi krem.
Ukrasite cvetićima od umućenog maslaca sa šećerom u prahu, u koje ste dodali malo boje za kolače, ili šarenim bombonicama.