Zec sa povrćem

Zec sa povrćem
Fotografije: Sem. Kostadinovi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Danas vam predstavljamo ovaj neverovatno ukusan bugarski recep za zeca sa povrćem pripremljenog u glinenoj đuvečari."

Potrebni sastojci

  • luk - 3 velike glavice
  • arpadžik - 15 - 20
  • paprika - 2 kom. crvene + 2 kom. zelene
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 4 srednjih
  • paradajz - 2 - 3
  • masline - 10 - 15 kom.
  • lovorov list - 2 kom.
  • biber
  • so
  • belo vino - 200 ml
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca posoliti i pobiberiti (po ukusu).

Povrće očisitit i naseći na krupne komade, a arpadžik ostaviti ceo. Staviti u đuvečaru, posoliti, pobiberiti, dodati lovorov list i promešati.

Odozgo staviti zeca. Preliti vinom i masnoćom.

Zatvoriti i peći na 200 stepeni 40-45 minuta.

Nakon toga 1 sat peći na 160 stepeni.

Ništa se ne prži, tako da je recep zdrav.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: