Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file u soku od limuna

Pileći file u soku od limuna

Pileći file u soku od limuna
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Kada vam život pruži limun, sačuvajte ga. Trebaće vam i za tekilu, a i ako odlučite da pripremite ovaj ukusni file."

Potrebni sastojci

  • pileću file - oko 1 kg
  • limun - 3 komada
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na deblje filete. Malo ih posolite i ispecite na roštilju ili gril tiganju.

Ispasirajte beli luk i peršun sa malo maslinovog ulja. Smesu stavite u široku posudu i stavite na vatru.

Sipajte sok od 3 limuna + 100 ml vode i promešajte. Kada se smesa ugreje dodajte brašno pomešano sa malo vode.

Prebacite pečeno meso, ostavite da se krčka bez poklopca oko 15 minuta i skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: