Đevreci sa maslacem

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
25/03/2017
"Ako ne stavite maslac, đevreci neće biti tako ukusni "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 297
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1100 g
  • sveže mleko - 500 ml, toplo
  • jaja - 2 komada + belance (žumance za premazivanje)
  • kvasac - 42 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 5 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • za premazivanje kora
  • maslac - 200 ml, rastopljen
  • za posipanje
  • semena - miks
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte toplo mleko, kvasac izmrvite, dodajte jaja, ulje, so i šećer i na etape brašno. Umesite testo. Kada testo bude gotovo (ne ostavljate ga da nadolazi), podelite ga na 5 loptica.

Od svake loptice razvucite koru u obliku elipse. Premažite kore rastopljenim maslacem, previjte je sa desne strane prema sredini i ponovo premažite maslacem.

Posle i levu polovinu presavijte i napravite isto. Koru umotajte odozdo na gore do sredine, ponovo je premažite maslacem i prekrijte gornjim krajem da bi dobili oblik paketa.

Isti postupak ponovite sa ostalim korama. Dobivene pakete postavite u pleh i prekrijte najlonom da nadolaze na toplom mestu oko 30-35 minuta, Nakon toga svaki paketić podelite na 4 jednaka dela.

Svaki deo rukama formirajte u oblik fitilja, a zatim napravite đevrek. Đevreke ređajte na tavi, ostavljajući prostor između njih. Premažite ih žumancem, vodom i uljem i pospite ih miksom semena.

Pecite ih na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Dobićete 20 malih đevreka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar