Način pripreme
Prvo pripremite krem za tortu. U duboku posudu sipajte sveže mleko (prethodno skuvano i ohlađeno) i pripremite drugu posudu, u kojoj ćete umešati krem.
Za minut-dva potopite stare kriške hleba u mleko i okrenite ih sa obe strane. Ne čekajte mnogo da hleb ne upije previše, iscedite višak mleka rukama i prebacite hleb u drugu posudu. na taj način potopite sve kriške.
U posudu sa hlebom dodajte omekšalu tečnu čokoladu. Dobro promešajte. Dodajte i pola pakovanja maslaca (oko 60 g). Dodajte i mlevene orahe. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Probajte i procenite. Ako je potrebno, dodajte još tečne čokolade i maslaca. Ako je smesa previše suva, dodajte nekoliko kašika mleka. Ne brinite ako u kremu ima grudvica od hleba, upravo to je draž ovog krema.
Stavite nekoliko kašika krema na dnu velikog tanjira i uz pomoć špatule ga dobro rasporedite. Keks potopite za oko 30 sekundi u mleko, ne čekajući da previše upiju. Kasnije će primiti dosta i od krema. Poređajte keks preko sloja krema i stavite novi sloj krema preko keksa. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta, da imate najmanje 3 sloja keksa. Ne zaboravite da stavite krem odozgo i sa strane.
Poravnajte krem sa svih strana torte, ne zaboravljajući i bočnu.
Po želji, tortu možete ukrasiti prema vašem ukusu, čokoladnim mrvicama, kokosovim brašnom, orasima ili drugim odgovarajućim namirnicama. Voće nije prikladno za ovaj krem.
Ostavite tortu jednu noć u frižideru i servirajte je ohlađenu. Jedite je sa ili bez povoda, ali sa prazničnim raspoloženjem.