Način pripreme
Izrendajte šargarepu da vam bude gotova za koru. Nakon toga u jednu posudu stavite jaja, a u drugu suve sastojke/brašno, so, prašak za pecivo, sodu i cimet/.
U drugu posudu stavite šećer i ulje. Počnite da mutite mikserom dok se šećer ne rastvori, a nakon toga dodajte polovinu smese od brašna. Nastavite da mutite, počnite da dodajete jedno po jedno jaje i dodajte još brašna.
Dobijate smesu konzistencije gustog testa za kolač. Dodajte deo šargarepe. Smesa je dosta velika i gusta tako da ćete morati da mutite postepeno i pažljivo. Gotovu smesu rasporedite u dva pleha, obložena papirom za pečenje, malo namazanim. Prečnik pleha treba da bude oko 25-26 cm (bar je moj toliko).
Pecite u prethodo ugrejanoj rerni na 165 stepeni, proverite čačkalicom za zube, treba da izađe suva. Gotove kroe izvadite i stavite na rešetku da se ohlade.
Krem: Umutite sireve (maskarpone i krem sir) u njih dodajte vanilu i nekoliko kapljica soka od limuna.
U posebnoj posudi umutite tečnu pavlaku sa šećerom u prahu dok ne dobijete sneg. Ako volite slađe možete povećati količinu šećera. Nakon toga pomešajte dve smese.
Sastavite tortu tako što rasporedite polovinu krema između kora, a sa preostalim delom namažite tortu spolja. Ukrasite je kriškama šagarepe (u obliku ružica ili po vašem izboru).
Neka vam je slatko!