Način pripreme
Za eklere u šerpi pomešajte vodu, mleko, maslac, so i šećer i ostavite da provri na umerenoj vatri.
Kad smesa provri, prosejano brašno se sipa odjednom, meša se energično da se ne stvore grudvice.
Treba da se dobije testo koje se odvaja od ivica posude. Testo se meša još minut na umerenoj vatru, nakon toga se supa u posudu i ostavlja da se lagano ohladi.
Kad testo više nije vrelo, u njega se dodaje jedno po jedno jaje, u zavisnosti od veličine biće potrebno ili 4 ili 5 jaja.
Testo treba da bude glatko, sjajno, da pada od kašike kad se udari, ali da se ne razvlači. Možda će biti potrebno da se doda i jedna trećina jajeta kad testo bude skoro gotovo.
Od gotovog testa se oblikuju ekleri uz pomoć šprica ili kašike. Ekleri se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta, gotovi ekleri se ostavljaju da se ohlade u otvorenoj rerni.
Za krem pripremite puding prema uputstvu na pakovanju, kad se ohladi pomešajte sa umućenom pavlakom. Napunite eklere, a preostali krem sačuvajte za sastavljanje torte.
Za koru od keksa sameljite keks i u njega dodajte rastopljeni maslac.
Od smese oblikujte koru u izabranom kalupu za tortu, sipajte preko nje deo preostalog krema i odozgo poređajte eklere, prelijte ostatkom krema.
Ukrasite tortu po želji listićima badema i slatkom ili rastopljenom čokoladom. Ostavite tortu u frižideru na nekoliko sati da se stegne.
Bon apeti!