Posna ljutenica

25/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Volimo da smo spremni za zimu, zbog toga koristimo poslednje dane leta da bi pripremili što više posne ljutenice!"
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano858
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - oko 6 kg
  • paprika - oko 3 kg, crvene i zelene
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz i poređajte ga u pleh. Pecite ga na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne omekša. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Operite i očistite paprike od semenki. Ispecite ih i stavite u najlon kesu da se lakše oljušte. Oljuštite ih i naseckajte.

Oljuštite i nasecite paradajz i dodajte ga u paprike. Dodajte so po ukusu u sitno naseckani peršun.

Dobro promešajte i napunite čiste tegle. Zatvorite tegle i kuvajte ih oko 15-20 minuta. Po želji možete dodati u tegle i pečene ljute paprike.

Količina proizvoda je orijentaciona. Otprilike treba da imate duplo više paradajza od paprika.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar