Posna ljutenica

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Posna ljutenica
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
25/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Volimo da smo spremni za zimu, zbog toga koristimo poslednje dane leta da bi pripremili što više posne ljutenice!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - oko 6 kg
  • paprika - oko 3 kg, crvene i zelene
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz i poređajte ga u pleh. Pecite ga na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne omekša. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Operite i očistite paprike od semenki. Ispecite ih i stavite u najlon kesu da se lakše oljušte. Oljuštite ih i naseckajte.

Oljuštite i nasecite paradajz i dodajte ga u paprike. Dodajte so po ukusu u sitno naseckani peršun.

Dobro promešajte i napunite čiste tegle. Zatvorite tegle i kuvajte ih oko 15-20 minuta. Po želji možete dodati u tegle i pečene ljute paprike.

Količina proizvoda je orijentaciona. Otprilike treba da imate duplo više paradajza od paprika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: