Posna ljutenica

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
25/03/2017
"Volimo da smo spremni za zimu, zbog toga koristimo poslednje dane leta da bi pripremili što više posne ljutenice!"
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano959
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - oko 6 kg
  • paprika - oko 3 kg, crvene i zelene
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz i poređajte ga u pleh. Pecite ga na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne omekša. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Operite i očistite paprike od semenki. Ispecite ih i stavite u najlon kesu da se lakše oljušte. Oljuštite ih i naseckajte.

Oljuštite i nasecite paradajz i dodajte ga u paprike. Dodajte so po ukusu u sitno naseckani peršun.

Dobro promešajte i napunite čiste tegle. Zatvorite tegle i kuvajte ih oko 15-20 minuta. Po želji možete dodati u tegle i pečene ljute paprike.

Količina proizvoda je orijentaciona. Otprilike treba da imate duplo više paradajza od paprika.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar