Pohovani pileći bataci sa kornfleksom u rerni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
262
26/03/2017
"Otkrili smo perfektno jelo za žurke, sada ostaje da nađemo i povod da ga pripremimo "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 973
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada, bez karabatka
  • so
  • biber
  • kari
  • smesa za pohovanje
  • jaja - 1 - 2 komada
  • kornfelks - 100 g
  • prezle - 100 g
  • beli luk u prahu - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite batake. Začinite ih. Umutite jaja sa biberom. Kornfleks izmrvite i pomešajte sa prezlama.

U njih dodajte beli luk u prahu. Dobro promešajte. Uvaljajte batake u jaja, a nakon toga u smesu sa kornfleksom.

Poređajte ih u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Sipajte odozgo malo ulja po svakom bataku i pecite ih oko 35 minuta na 200 stepeni do zlatne boje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar