Kapama a la Bansko

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Kapama a la Bansko
Fotografije: Yordanka Kovacheva
9 / 12sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
270 min.
Ukupno
305 min.
Porcije
12
"Hoćemo li da sakupimo 1000 lajkova za jedan od najukusnijih recepata iz Bugarske. Sigurni smo da možemo!"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 2 glavice, srednje
  • svinjsko meso - 1 kg (masnije)
  • teleće meso - 600 g
  • krvavica - 600 g
  • sudžuk - 400 g
  • pileći bataci - 2 - 3 komada
  • pirinač - 700 g
  • lovorov list
  • biber
  • crvena cvekla - 300 - 400 g, iz turšije
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite kupus i stavite ga u vodu da izvuče so, a posle ga dobro iscedite od vode.

Upržite pirinač sa biberom.

Uzmite zemljanu posudu zapremine oko 7-10 litara i počnite da ređate po sledećem redu: slanina, kupus, krvavica, sudžuk, kupus, svinjetina, ponovo kupus, teletina, kupus, cvekla, kupus, pirinač i lovorov list (2-3-4 lista), kupus, piletina, kupus i slanina.

Pirinač treba da bude u gornjim slojevima kako ne bi zagoreo.

Cveklu stavljajte samo ako volite njen ukus, u protivnom ne.

Pečenje:

Ispod poklopca posude stavite foliju i dobro upakujte posudu da ne izlazi vodena para.

Postavite zemljanu posudu u rernu i ostavite kapamu da provri 30-40 minuta na 250 stepeni. Kada čujete da je počela da vri, smanjite na 160 i pecite je 4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: