Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Špikovani file od ćuretine u kesi za pečenje

Špikovani file od ćuretine u kesi za pečenje

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Špikovani file od ćuretine u kesi za pečenje
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Sočno, prijatno i veoma mirisno - jelo stvoreno za kulinarski užitak"

Potrebni sastojci

  • ćureći file - 700 - 800 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • biber
  • maslac - 70 g
  • so
  • soja sos - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • belo vino - 3 kašike
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Na ćuretini napravite male zareze (0, 5 x 0, 5 cm). Šargarepu, beli luk i maslac naseckajte na male kockice i ubacujte ih u različite proreze koje ste napravili. Posolite i pobiberite meso prema vašem ukusu, prelijte ga 1 kašikom soja sosa i ostavite ga 1 sat u frižideru (pokriveno folijom ili u kutiji).

Kada meso odstoji, izvadite ga i stavite u kesu za pečenje. Dolijte vodu, preostali soja sos, ulje i belo vino. Zatvorite kesu i napravite 1-2 male rupice u kesi. Pecite na 180 stepeni najmanje 1 sat i 10 minuta, a u zavisnosti od jačine rerne, možda i sat i po.

Meso je gotovo kada dobije prijatnu boju. Izvadite ga iz rerne i pažljivo sklonite kesu da ne ostanu komadi na mesu ili u sosu.

Sos koji je ostao u kesi razredite sa još jednom kašikom soja sosa, 2-3 kašike vode i belog vina i 1 kašikom brašna. Dobro promešajte da nema grudvica i stavite u tiganj ili šerpicu na vatru za 2-3 minuta, dok se ne zgusne.

Prilikom serviranja prelijte meso ovim sosom, da ne bude suvo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: