bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Brancin pečen u papiru

Brancin pečen u papiru

Brancin pečen u papiru
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
28/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
"Ukusno i zdravo, bez kompromisa!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenog i opranog brancina pospite solju unutra i spolja. Pripremite list papira za pečenje za svaku ribu, veličine, da može riba da se uvije.

Svaku ribu stavite na list papira, a ispod nje stavite 3-4 kolutića luka. Unutar ribe sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja i stavite 2-3 koluta limuna i iseckan mladi luk. Pospite mirođijom i biberom.

Napravite nekoliko proreza na leđima ribe i u njih sipajte malo maslinovog ulja. Uvijte je u papir labavo.

Za to vreme ugrejte rernu. Stavite ribu sa papirom u pleh da se peče na 200 stepeni 20 minuta sa ventilacijom, a nakon toga je odmotajte, najbolje da isečete makazama gornji deo papira.

Pecite još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: