Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kuglof sa prelivom od bele čokolade

Kuglof sa prelivom od bele čokolade

Kuglof sa prelivom od bele čokolade
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Uz tako ukusan biskvit, ko još razmišlja o torti?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 šolja, vruća
  • brašno - 2 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 7 g
  • vanila - 2 kesice
  • kakao - 3 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • za preliv
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 200 g, bela
  • karamel toping
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja dok ne pobele. U tankom mlazu dodajte vodu uz neprestano mućenje mikserom. Dodajte i ulje. Umešajte brašno sa praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu. Na kraju stavite vanilu i promešajte.

Odvojite jednu šolju od smese i u nju dodajte kakao. Promešajte. U nauljen kalup, koji ste posuli kakaom, sipajte polovinu bele smese. Sipajte i smesu sa kakaom i preko nje sipajte drugu polovinu bele smese. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite i sačekajte da se ohladi. Zagrejte pavlaku i u nju izlomite belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Prelijte biskvit i četkom premažite sa svih strana. Gotov kuglof prelijte karamel topingom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: