Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjeni hleb»Lepinjice sa belim lukom, kačkavaljem i začinima

Lepinjice sa belim lukom, kačkavaljem i začinima

Lepinjice sa belim lukom, kačkavaljem i začinima
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Aromatične lepinje, uz koje se čak i običan pasulj pretvara u jelo dostojno kraljevske trpeze"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • voda - 350 ml, topla
  • kvasac - 20 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 70 g
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - svež
  • bosiljak - svež
  • origano - suv
  • kačkavalj - 150 gI
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite kvasac u toploj vodi. Dodajte šećer i 200 g brašna. Promešajte, pokrijte i ostavite da nadođe 20 minuta. Nakon toga u smesu dodajte so postepeno sipajte preostalo brašno. Umesite meko testo koje se ne lepi.

Pokrijte i ostavite da ponovo nadođe. Malo pre nego što počnete da razvlačite testo, rastopite maslac. U njega dodajte zgnječeni beli luk i začine.

Nadošlo testo razvucite u pravougaonik i ravnomerno ga premažite smesom začina. Odozgo narendajte kačkavalj. Nasecite testo na 6 traka i postavite ih jednu preko druge. Ponovo presecite na 6 kvadrata.

Dugačak pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte ih uspravno, pokrijte krpom i ostavite da nadođe po treći put.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pecite 10 minuta, smanjite rernu na 180 i pecite lepinjice dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: