Način pripreme
Izmrvite kvasac u toploj vodi. Dodajte šećer i 200 g brašna. Promešajte, pokrijte i ostavite da nadođe 20 minuta. Nakon toga u smesu dodajte so postepeno sipajte preostalo brašno. Umesite meko testo koje se ne lepi.
Pokrijte i ostavite da ponovo nadođe. Malo pre nego što počnete da razvlačite testo, rastopite maslac. U njega dodajte zgnječeni beli luk i začine.
Nadošlo testo razvucite u pravougaonik i ravnomerno ga premažite smesom začina. Odozgo narendajte kačkavalj. Nasecite testo na 6 traka i postavite ih jednu preko druge. Ponovo presecite na 6 kvadrata.
Dugačak pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte ih uspravno, pokrijte krpom i ostavite da nadođe po treći put.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pecite 10 minuta, smanjite rernu na 180 i pecite lepinjice dok ne budu gotove.