Pijani ražnjići sa bugarskim lukom i prženim krompirom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/03/2017
"Po pravilu, alkohol čini meso i žene lepšim "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano372
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte svinjetinu na parčiće. Stavite je u odgovarajuću posudu i prelijte vinom.

Začinite solju i dodajte sitno iseckan bugarski luk. Pospite mlevenim belim biberom. Ostavite na 30-40 minuta da upije marinadu.

Oljuštite krompire i isecite na kriške. Operite ih i osušite. Ispržite u ugrejanom ulju dok ne porumene. Pospite rendanim sirom.

Marinirano meso stavite na drveni ražnjić. Ugrejte roštilj i poređajte ražnjiće. Ispecite sa obe strane.

Servirajte sa prženim krompirom sa sirom i posuto sitno iseckanim bugarskim lukom i peršunom. Ukrasite limunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar