Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Moja sarma sa jagnjećim mesom i dzigericom

Moja sarma sa jagnjećim mesom i dzigericom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Moja sarma sa jagnjećim mesom i dzigericom
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Postoji sarma od dzigerice, a postoji i ova neverovatna sarma sa jagnjećim mesom i dzigericama, u koju ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 350 - 400 g kuvane
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • luk - 1 glava
  • pečurke - 150 g
  • jagnjeće meso - 300 g
  • nana
  • peršun
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • za preliv
  • kiselo mleko - 300 g
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite iznutrice na kockice, a meso iskidajte na parčice.

U tiganj sipajte ulje i dinstajte iseckan luk. Dodajte pečurke i nakon nekoliko minuta pirinač. Kad postane prozračan, dodajte mladi luk, iznutrice i meso.

Sipajte oko 3 šolje vode i dodajte začine. Ostavite malo da vri, a nakon toga sipajte u pleh za pečenje. Stavite u rernu na 200 stepeni na oko 15-20 minuta.

Kad pirinač upije vodu, prelijte jelo umućenim jajima, mlekom i prstohvatom soli. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta.

Izvadite, ostavite da se malo ohladi i servirajte sa kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: