Način pripreme
U šerpu pomešajte mleko, vodu, so, šečer i maslac. Neka sve zajedno provri i dodajte brašno.
Brzo mešajte, dok smesa ne prestane da se lepi za zidovešerpe. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, gde nakon svakog jajeta mešate dok se ne sjedini sa smesom.
Tepsiju obložite papirom za pečenje. Dobijenu smesu stavite u špric i istisnite eklere, tako da među njima rastojanje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Nemojte otvarati rernu dok se ekleri peku. Nkon što su ekleri gotovi, isključite rernu i blago otvorite rernu. Nakon 5 - 6 minuta izvadite tepsiju.
U činiji pmešajte air sa pavlkom i prstohvatom bibera. Sipajte smesu u špric. Svaki ekler presecite na pola i stavite krem. Ukrasite sa ružicama od šunke i kolutićima masline i krastavcem.