Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni s tri vrste sira i bešamel sosom

Kaneloni s tri vrste sira i bešamel sosom

Kaneloni s tri vrste sira i bešamel sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Gledamo ovaj veličanstven recept i iznutra likujemo što nismo na dijeti"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 13 komada
  • maslac - 70 g
  • brašno - 4 kašike
  • sveže mleko - 700 ml
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • sir - 150 g
  • krem sir - 125 g
  • topljeni sir - 100 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac u odgovarajućoj posudi. Dodajte brašno, oraščić i promešajte energično drvenom varjačom. Dodajte u tankom mlazu sveže mleko, dok neprekidno mešate. Kuvajte dok se sos ne zgusne i sklonite posudu sa ringle.

U posudi pomešajte krem sir, izmrvljeni sir i jaje. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Napunite kanelone smesom od sira.

U odgovarajuću posudu za pečenje naređajte kanelone, dok ste prethodno namazali dno s bešamel sosom. Prelijte s ostatkom bešamel sosa.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu i pecite do zlataste preplanulosti.

Pre nego što bude gotovo poređajte topljeni sir isečen na parčiće.

Dopecite dok se ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: