Način pripreme
Od brašna, maslaca (isečenog na kockice), sira (kravljeg), kiselog mleka, gaude, soebe bikarbone i jednog žumanca zamesimo testo. Razvučemo na koru debljine 5 mm. Podelimo na dva dela.
Jedan deo namažemo preostalim belancem, dobro umućenim i posipamo delom kačkavalja i pritiskamo lagano dlanovima odozgo, da ne deformišemo koru.
Od ovako priprmljene kore čašom isečemo mesece.
Od drugog dela isečemo male trouglove i na svaki stavljamo smesu od celog jajeta, pomešanog sa preostalim kačkavaljem (rendanim). Ivice okrećemo i pokrivamo širi deo i namažemo umućenim belancem.
Slano pecivo pečemo na umernoj temperaturi (170-180 stepeni) 10-15 minuta. Bude brzo i treba da pazite sa njima, čim porumene treba da ih izvadite iz rerne.
Pleh namažite maslacem. Servirajte tople ili hladne.
P.S Kada ih pravim uvek izrendam malo više kačkavalja, budu bogatiji i ukusniji.