Pohovana jagnjeća džigerica
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Pohovana jagnjeća džigerica

Pohovana jagnjeća džigerica

Pohovana jagnjeća džigerica
Fotografije: Vanya Georgieva
07/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Sočna i ukusna pohovana jagnjeća džigerica, koja vapi za čašom dobro ohlađenog piva i prijatnim društvom"

Potrebni sastojci

  • jagneća džigerica - 1 kg
  • brašno - 5 supenih kašika
  • ulje - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća džigerica se opere i iseče na trake ili tanke šnicle. U duboku posudu se sipaju komadići džigerice, prelivaju se hladnom vodom i stavlja se kašičica sirćeta.Tako odstoje oko pola sata.

Operu se više puta i ostavimo ih da se iscede u đevđiru. Tako ponovo odstoje oko sat i posole se.

Treba da odstoje u soli bar dva sata da bi je upile.

U tanjir sipamo brašno i potapamo svako parče.

U široki tiganj sipamo ulje i kad se ugreje, stavljamo parčiće da se prže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: