Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač od pomorandži sa glazurom od bele čokolade

Kolač od pomorandži sa glazurom od bele čokolade

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Kolač od pomorandži sa glazurom od bele čokolade5 / 5
08/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ništa ne kaže Dobro jutro ljudima koje volite, toliko kao parče ovog aromatičnog kolača, probajte i videćete koliko smo u pravu"

Potrebni sastojci

  • za tortu
  • pomorandže - 3 komada
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 300 g
  • maslac - 125 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za glazuru
  • bela čokolada - 100 g
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, osušite i isecite pomorandže i sameljite ih u blenderu u kašu, ostavite ih sa strane.

Odvojeno pomešajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte. Sa veoma malo maslaca namažite kalup za otrtu i pospite blago brašnom.

U posudu u kojoj ćete umešati kolač dodajte u parčićima mekani maslac, jedno jaje i trećinu šećera, mutite tri minuta mikserom. Dodajete drugo jaje i polovinu preostalog šećera i ponovo mutite tri minuta. Dodajete treće jaje i ostatak šećera i mutite tri minuta.

U smesu dodajte brašno malo po malo uz neprekidno mešanje špatulom.

Na kraju dodajete i kašu od pomorandže, mešate špatulom u humogenu smesu.

Sipate smesu u podmazan kalup i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, pečete do zlataste boje.

Ispečete kolač i 10 minuta nakon toga ga izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi.

Pripremite glazuru tako što na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rastopite čokoladu u ulju do glatke tečne smese. Nakon što se ohladi, prelijte kolač i dekorišite izmrvljenim sirovim orašastim plodovima po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: