Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Kebap od luka sa svinjskom plećkom

Kebap od luka sa svinjskom plećkom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Kebap od luka sa svinjskom plećkom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Zaslužuje da se servira s najlepšim domaćim crvenim vinom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg od plećke
  • luk - 4 - 5 glavica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • paradajz sos - 300 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • peršun - 5 - 6 struka
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na zalogaje i stavite ih u šerpu s uljem i zalijte jednom šoljicom vode.

Ostavite da se kuva pod poklopcem na tihoj vatri, dok se mesno ne izdinsta i ne omekša. Dodaje luk iseckan na krupnije parčiće i beli luk na listiće.

Mešajte povremeno i čim luk postane prozračan, sipajte paradajz iz konzerve.

Doadjte začine i so i kuvajte još 5-6 minuta. Prilikom serviranja pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: