Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Sos od luka sa kečapom

Sos od luka sa kečapom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Sos od luka sa kečapom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ne budite kao drugi, koji samo stave kečap - improvizujte i napravite nešto zaista sjajno"

Potrebni sastojci

  • kečap - 2 šolje
  • luk - 5 glavica
  • šećer - 2 kašike
  • sirće - 2 kašike
  • belo vino - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • biber - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, iseče se na sitno i dinsta se u 2 kašike maslaca 15 minuta.

Dodaju mu se sirće, biber, lovorov list, vino i dinstanje se nastavlja, dok sirće i vino ne ispare.

Nakon toga se stavlja kečap, dodaju se šećer i so i ostavlja se da vri još 5 minuta. Na kraju se dodaje preostali maslac. Ovaj sos je pogodan za ribu i meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: