Supa od luka sa sirom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
21/02/2019
"Izvolite, sedite, supa je gotova tačno za 10 minuta "
Kuvanje10 min.
Ukupno10 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crni luk - 250 g
  • hleb - 2 kriške, beli
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • bujon - 200 ml, (teleći ili od povrća)
  • belo vino - 100 ml, suvo
  • sir - 60 g, narendan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite, naseckajte na rebarca i prodinstajte ga u biljnom maslacu u poklopljenoj posudi 3-4 minuta na maksimalnoj snazi mikrotalasne pećnice.

Dodajte brašno, dobro promešajte, sipajte bujon i vino, ponovo promešajte i kuvajte u poklopljenoj posudi 5-6 minuta na 100% snage mikrotalasne.

Za to vreme kriške hleba prepecite u tosteru ili na grilu, pa preko njih pospite narendani sir.

Supu začinite sa malo soli i bibera, sipajte je u 2 posude i odozgo stavite izlomljene prepečene kriške hleba. Poslužite supu toplu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar