Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ukusna jaretina sa vinom

Ukusna jaretina sa vinom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Ukusna jaretina sa vinom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
09/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Nema potrebe da nas zovete, po neodoljivom mirisu mekane jaretine ćemo prepoznati gde ste i samo ćemo doći!"

Potrebni sastojci

  • selen - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • paradajz pire - 3 kašike
  • limun - 2 kom.
  • belo vino - 1 šolja
  • žalfija - 1 kašičica suve
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica mlevenog
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • beli luk - 3 čena
  • jaretina - 1.5 kg ili jagnjetine
* merne jedinice

Način pripreme

Začine dodati u posudu, sipati maslinovo ulje i promešati. Dobijenu smesu utrljati dobro u meso sa svih strana.

Meso staviti u pleh, staviti čenove belog luka, paradajz pire sjediniti sa vinom i smesu sipati u pleh, iscediti i sok od dva limuna.

Pleh pokriti aluminijumskom folijom i staviti ga u zagrejanu na 170 stepeni u rernu na 2 sata, nakon toga skinuti foliju i zapeći još 30 minuta.

Servirati sa pirinčem, jagnjećom sarmom od drobova i krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: