bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjetina sa pirinčem i zelenišem

Jagnjetina sa pirinčem i zelenišem

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
136
1
189
Jagnjetina sa pirinčem i zelenišem
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
10/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
"Ima li ukusnijeg načina za pripremu jagnjetine, jer mi zaista ne možemo da se setimo takvog! Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1.5 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • biljni maslac - 3 kašike
  • zelje - 1 veza (oko 300 g)
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 1 kom.
  • suva paprika - 1 crvena
  • nana - 1 veza ili 3 kašičice suve
  • biber - 1 kašika bibera u zrnu
  • list žalfije - 2 kom.
  • piment - 2 zrna
  • beli luk - 3 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na porcije i preliti posoljenom vodom u ekspres loncu. Dodati biber, list žalfije, zrna pimenta i beli luk. Ostaviti da šišti 50 minuta.

Meso izvaditi, a bujon precediti.

Na maslacu pržiti da omekšaju sitno naseckane šargarepu i papriku. Dodati dobro očišćene i naseckane mladi luk, zelje i nanu. Dodati i pirinač.

Naliti 4 šolje bujona i sve zajedno sa mesom prebaciti u pleh.

Peći u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: