Način pripreme
Meso očistite od kostiju i nasecite na komade, koje upržite u dubokom tiganju na zagrejanom ulju. Kada se meso zarumeni, pred kraj, poprskajte ga soja sosom i dodajte 2 čena presovanog belog luka.
Operite krompir, prelijte vodom u šerpi i skuvajte ih sa korom, a posle ohladite i oljuštite.
Svaki krompir stavite na dasku za sečenje i izgnječite ga prstima obe ruke. Nemojte ih previše izmrviti.
Pospite krompir vegetom i biberom dok su na dasci. Prebacite ih u tiganj kod mesa, poprskajte maslinovim uljem i lagano promešajte.
U maloj šerpici ugrejte vodu da proključa i u nju spustite čeri paradajz, ali bukvalno na nekoliko sekundi samo da se blanširaju. Izvadite paradajze rešetkom i oljuštite kožicu.
Krompir i meso sipajte u odgovarajuću posudu, a odozgo poređajte oljušteni paradajz. Ugrejte rernu na 220 stepeni i na gril funkciji i uz uključeni ventilator zapecite jelo 15-20 minuta.
Pospite naseckanim svežim peršunom.