Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Pileći zalogaji sa mrvljenim krompirom

Pileći zalogaji sa mrvljenim krompirom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pileći zalogaji sa mrvljenim krompirom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Mrvimo ih, da bi bili ukusniji, inače nemamo ništa protiv krompira - probajte i videćete da smo u pravu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • krompir - 10 komada
  • čeri paradajz - 10 komada
  • beli luk - 2 čena
  • soja sos - 2 kašike
  • vegeta - 1 kašika
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistite od kostiju i nasecite na komade, koje upržite u dubokom tiganju na zagrejanom ulju. Kada se meso zarumeni, pred kraj, poprskajte ga soja sosom i dodajte 2 čena presovanog belog luka.

Operite krompir, prelijte vodom u šerpi i skuvajte ih sa korom, a posle ohladite i oljuštite.

Svaki krompir stavite na dasku za sečenje i izgnječite ga prstima obe ruke. Nemojte ih previše izmrviti.

Pospite krompir vegetom i biberom dok su na dasci. Prebacite ih u tiganj kod mesa, poprskajte maslinovim uljem i lagano promešajte.

U maloj šerpici ugrejte vodu da proključa i u nju spustite čeri paradajz, ali bukvalno na nekoliko sekundi samo da se blanširaju. Izvadite paradajze rešetkom i oljuštite kožicu.

Krompir i meso sipajte u odgovarajuću posudu, a odozgo poređajte oljušteni paradajz. Ugrejte rernu na 220 stepeni i na gril funkciji i uz uključeni ventilator zapecite jelo 15-20 minuta.

Pospite naseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: