Meraklijska piletina

10/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Nije istančano, nije fensi, ali je tako prosto i ukusno, da je savršeno. Prijatno!"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano646
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • pečena paprika - 3 komada, crvena
  • sušena paprika - 2 komada, crvena
  • crni luk - 2 velike glavice
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 3 kašike
  • so
  • aleva paprika
  • peršun - svež
  • crno vino - 150 ml
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite pileći file na kockice i začinite solju i biberom.

Upržite luk i beli luk u jako zagrejanom ulju, dodajte pečurke, nasečene na kriške. Dodajte meso i upržite ga dok ne porumeni.

Upržite brašno i alevu papriku, dodajte bujon u kome ste rastvorili paradajz pire, plus prstohvat šećera.

Dodajte nasečene pečene paprike i nasečene suve paprike. Posolite.

Dolijte vino. Ostavite da se kuva 30 minuta na slaboj vatri poklopljeno i s vremena na vreme promešajte. Servirajte jelo sa usitnjenim peršunom, tucanom ljutom paprikom, a po želji i uz čašu crnog vina.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar