Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u mlakom mleko i ostavite da se kvasac aktivira. U dubokoj šerpi istopite maslac na slaboj vatri. Skinite sa vatre i ako je vruće, sačekajte da se malo ohladi. Dodajte jaje, belance, kiselo mleko i promešajte. Odvojite 1 šolju brašna, a ostalo brašno i so dodajte u smesu.
Na kraju dodajte ulje i umesite testo. Sipajte čašu brašna koju ste odvojili na radnu površinu, prebacite testo i umesite testo koje se ne lepi. Stavite testo u dubok sud, pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižider na 90 minuta.
Podelite testo na 2 dela i razvicite dva kruga. Krugove nasecite na trouglove od sredine prema krajevima. U osnovu svakog trougla stavite nadev po želji - slatko, sir i umotajte. Izmutite žumance sa jednom kašikom svežeg mleka i premažite kiflice.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Kiflice sa slatkom pospite šećerom u prahu. Testo je veoma lako za rukovanje. Čak i ako ga isečete loše, u toku pečenja će se ispraviti.