Način pripreme
U toplom mleku (oko 100 ml) izmrvite kvasac i dodajte 1 kašiku šećera i malo brašna. Umutite jaja sa ostatkom mleka i ulja. Zamesite testo sa svim namirnicama i ostavite da naraste.
Testo podelite na 15 loptica plus jednu loptu testa koja je oko 300 g da se formira centar. Svaku loptu razvucite u malu okruglu koru, koje sakupljajte po 3 jednu preko druge, premazane maslacem (prečnik - 13 cm).
Svaku gomilicu od 3 kore secite od sredine ka kraju. Oba kraja se umotaju u rolat, a gornji deo se raseče i probuši od dole prema vrhu. Lagano prstima gurajte unutra, kako bi dobili list sa rolatima sa strane. Sve poređajte u tepsiju.
Od ostavljene lopte (300 g) formirajte sredinu, kao listove koje isečete na male trouglove po 2 jedan preko drugog, premazani maslacem, presečeni po sredini i probušeni odozgo na dole. Zvezdu napravite od prethodno pripremljenog testa za dekoraciju (brašno, skrob, voda i so). Oformljenu pogaču ostavite da naraste na toplom mestu.
Kada udvostruči zapreminu, pogaču premažite umućenim žumancem i pospite semenima. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 40 minuta.