Mladi domaći kozji sir

11/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ukusnije i korisnije od najskupljih sireva iz prodavnice. To je domaći kozji sir pripremljen po ovom receptu "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 431
  • Pregledi tokom meseca148
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kozje mleko zagrejte do telesne temperature, da možete držati prst u njemu, a ako je toplije, sačekajte da se ohladi.

Sipajte 1/2 poklopca sirišta i promešajte.

Ostavite da odstoji, dok ne očvrsne oko 1 sat. Režite na nekoliko mesta i sipajte u cediljku od gaze.

Ocedite, a zatim pritisnite teškom pločom ili kamenom da se dodatno ocedi.

Kada se surutka iscedi, izvadite mladi sir i nasecite ga na parčad.

Posolite krupnom morskom solju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar