Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Slojeviti Uskršnji kolač sa sirupom

Slojeviti Uskršnji kolač sa sirupom

Slojeviti Uskršnji kolač sa sirupom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
9 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Sa ovim neverovatnim receptom i fenomenalnim videom BonApeti.rs svako može da pripremi pravi domaći slojeviti Uskršnji kolač!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 120 ml
  • jaja - 4 kom. (jedno žumance ostaje za premazivanje)
  • šećer - 160 g
  • maslac - 200 g (ovde korišćeno 150 g + 50 g ulja)
  • kvasac - 1 kesica suvog
  • brašno - oko 700 - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajete sveže mleko i pola masnoće.

Tečnim sastojcima dodajte brašno sa prethodno aktiviranim kvascem (počnite sa manjom količinom, a ako je neophodno dodajte još toliko, da se ne lepi).

Počnite da mesite, postepeno dodajući ostatak masnoće, po malo, dok se potpuno ne upije. Ostavite da nadođe.

Stavite nadev po vašem izboru, ali pazite da ne pritiskate previše. Odeja je da testo ostane rupičasto - vazdušasto, da bi bilo slojevito.

Odozgo premažete žumancem, rastvorenim u malo mleka i ulja. Kada ste napravili željeni oblik, ostavite da ponovo nadođe.

Stavite da se peče na 170 stepeni sa ventilatorom oko 35-40 minuta. Kada ga izvadite iz rerne, premažete šećernim sirupom (voda i šećer u odnosu 1:1) i pospete šećerom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: