Janija od sočiva

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
68
11/04/2017
"Ovo je klasičan bugarski recept za janiju od sočiva - priprema se brzo i lako, i veoma je ukusna!"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 153
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se kuva zajedno sa šargarepom dok ne omekša u oko 1, 5 - 2 litra vode, nakon čega se posoli. Dodaju se grančice čubra, a kada se sočivo dobro skuva, čubar se skloni.

Pravi se zaprška od luka naseckanog na tanke polumesece i brašna, dodaje se paradajz pire, a zatim i aleva paprika.

Zaprška se temperira sa malo bujona od sočiva i dodaje jelu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar